росіяни за добу обстріляли шість областей України

росіяни за добу обстріляли шість областей України

Укрінформ
За добу російські війська здійснили обстріли шести областей України. Під вогнем ворога перебували житлові будинки та цивільна інфраструктура, є загиблі і поранені мирні жителі.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 4 жовтня.

Вночі росіяни обстріляли Нікопольський та Синельниківський райони Дніпропетровської області.

Найбільше постраждав Нікополь. По місту росіяни били із "Градів" та важкої артилерії. Постраждали четверо чоловіків, двоє з них госпіталізовані. Пошкоджені понад 30 будинків, школа, аптека, магазини, промислове підприємство, адмінбудівлі, зерновий елеватор та лінії електропередач. Без світла залишаються близько 4 тисяч сімей. Місто також без води, оскільки перебита лінія електропостачання насосної станції водоканалу. Аварійні бригади працюють.

У Марганецькій і Червоногригорівській громадах масштаби руйнацій з’ясовуються. За попередніми даними, без постраждалих.

У Покровській громаді Синельниківського району через атаку горіли склади сільгосппідприємства.

Вночі росіяни завдали по Харкову два ракетні удари, попередньо — ракетами С-300. Пошкоджені інфраструктурні об'єкти. Загинула одна людина.

Протягом доби ворог обстрілював прилеглі до лінії зіткнення та кордону з росією райони Харківщини.

Через обстріл лікувального закладу у Куп'янському районі загинув лікар-анестезіолог, двоє медсестер дістали поранення. Крім того, за добу, за інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, у Куп'янському районі з пораненнями госпіталізовані 63-річний чоловік і 9-річна дівчинка. Стан дитини медики оцінюють як середньої тяжкості.

За минулу добу піротехнічні підрозділи ДСНС знищили 473 вибухонебезпечні предмети, на звільнених територіях мінна небезпека все ще дуже висока. Так, вчора вдень у Куп'янському районі на розтяжці підірвалися двоє чоловіків.

Читайте також: ЗСУ минулої доби відбили ворожі атаки біля семи населених пунктів

У Луганській області українські ракетні війська і артилерія упродовж минулої доби уразили два пункти керування, 12 районів зосередження живої сили, озброєння і техніки, два склади з боєприпасами, об’єкт протиповітряної оборони, а також інші важливі об’єкти військ рф.

Відбиті атаки ворога у районах Виїмки, Майорська, Спірного, Озерянівки, Бахмутського, Кам’янки. Під час штурмових дій росіяни завдали по позиціях Збройних сил України 13 артилерійських та мінометних ударів, три авіаудари та випустили ракету. Загарбники продовжують примусову мобілізацію населення Луганщини.

У Донецькій області вночі агресори обстріляли село Шахтарське касетними боєприпасами. Стався розрив чотирьох ракет з РСЗВ "Ураган" над населеним пунктомта зафіксовані два удари із САУ.

Також сьогодні вночі ворог здійснив ракетний обстріл Краматорська (приватний сектор, є поранені), обстріл Костянтинівки (пошкоджено дорогу і будинки).

За минулу добу на Донеччині одна людина загинула, двоє були поранені.

У Миколаївській області вчора ввечері росіяни били по акваторії Очакова, постраждалих немає.

Сьогодні вночі під час обстрілів смт Березнегувате були пошкоджені об'єкти торгівлі та адміністративні будівлі. Постраждалих немає. Детальна інформація уточнюється.

Вночі також зазнало обстрілів село Новоолександрівка Інгульської громади. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

Сьогодні зранку лунали вибухи біля села Широке. Постраждалих та руйнувань немає.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 60 800 росіян

У Херсонській області від загарбників звільнені ще два населені пункти – Архангельське Високопільського району і Миролюбівка Бериславського району.

Сили ППО у Бериславському районі збили російський ударний гелікоптер Ка-52.

По області тривають бойові дії, ворог обстріляв майже всі населені пункти на лінії зіткнення, є поранені мирні жителі. Найбільше пошкоджень та руйнувань цивільної інфраструктури, приватних будинків, господарських споруд зафіксовано у смт Архангельське та Високопілля, селах Токареве, Іванівка, Ольгине, Миролюбівка, Орлове.

За інформацією командування Повітряних сил, вчора ЗСУ у Бериславському районі знищили російський штурмовик Су-25.

Загарбники продовжують примусову мобілізацію на тимчасово захоплених територіях Херсонщини.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Фото: Олександр Гончаренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-