SpaceX і NASA відклали запуск місії на МКС через ураган

SpaceX і NASA відклали запуск місії на МКС через ураган

Укрінформ
Компанія SpaceX Ілона Маска і NASA відклали запуск місії Crew-5 із астронавтами на борту на Міжнародну космічну станцію (МКС) через ураган Ян, який наближається до Флориди, де знаходиться космодром.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Спочатку запуск ракети-носія Falcon 9 з капсулою Dragon в рамках місії Crew-5 був запланований на 3 жовтня, проте через ураган Ян, який насувається на Флориду, де знаходиться космодром NASA, було ухвалене рішення про перенесення запуску на щонайменше 24 години.

Читайте також: Апарат NASA атакував астероїд у рамках випробування системи захисту Землі

«Команди місії продовжуватимуть спостерігати за впливом від Яна на район космодрому у Флориді та можуть знову змінити дату запуску, якщо це буде необхідно», - заявили в американському відомстві.

Зазначається, що Crew-5 відправить на Міжнародну космічну станцію (МКС) на п'ять місяців американських астронавтів NASA Ніколь Аунапу Манн і Джоша Кассаду, японця Коічі Вакату і російську космонавтку Анну Кікіну. Це буде перший випадок, коли російський космонавт полетить на приватному американському космічному кораблі на МКС.

Читайте також: SpaceX Ілона Маска може замінити російський «Союз»

Як повідомляв Укрінформ, ракета-носій Falcon 9 у неділю вранці, 25 вересня, вивела на орбіту чергову партію з 52 супутники для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-