У Криму заарештували ще одного адвоката

У Криму заарештували ще одного адвоката

Укрінформ
"Суд" у тимчасово окупованому Криму відправив під арешт на п'ять діб адвоката Еміне Авамілєву.

Про це у Фейсбуці повідомила журналістка Лутфіє Зудієва, передає Укрінформ.

"Центральний районний суд Сімферополя відправив адвоката Еміне Авамілєву під адміністративний арешт - на 5 діб", - написала Зудієва.

Як переконані родичі політв'язнів, подібними судовими рішеннями "влада" намагається чинити тиск на адвокатів.

"Ми вважаємо, що ці адміністративні протоколи, які порушені на наших адвокатів - це прямий тиск на наших захисників, щоб вони не оприлюднювали судові слухання, які є політично мотивованими, хибними", - зазначила Левіза Джелялова, дружина політв'язня Нарімана Джелялова.

Читайте також: Облиті жовтою і блакитною фарбою двері адмінбудівлі у Криму розцінили як теракт

Нагадаємо, за останні три дні це вже четверте рішення "суду" в окупованому Криму щодо адвокатів, які працюють у політично мотивованих кримінальних справах.

26 травня адвоката Едема Семедляєва визнали винним у "дискредитації збройних сил рф" і оштрафували на 75 тисяч рублів (близько 37 тисяч грн).

Назима Шейхмамбетова, який прийшов 26 травня до будівлі "суду" для захисту Едема Семедляєва, також було затримано й обвинувачено в організації одночасного масового перебування громадян у громадському місці (ч. 1 ст. 20.2.2 КАП Росії). 27 травня "суд" заарештував його на вісім діб.

Читайте також: Під окупацією рф Крим став одним із найнебезпечніших місць в Європі – Зеленський

У день арешту Шейхмамбетова під час спроби його захисту було затримано ще двох адвокатів - Айдера Азаматова та Еміне Авамілєву. 28 травня Азаматова заарештували на вісім діб.

Обом адвокатам висунули обвинувачення у скоєнні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 20.2.2 КАП рф ("Організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку").

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-