Ворог обстріляв Дергачівську громаду на Харківщині, поранена одна людина

Ворог обстріляв Дергачівську громаду на Харківщині, поранена одна людина

Укрінформ
Сьогодні росіяни обстріляли Дергачі на Харківщині керованими ракетами, ймовірно, "Іскандерами", села громади зазнали обстрілів з артилерії та РСЗО.

Про це повідомляє у Фейсбуці голова Дергачівської територіальної громади Вячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

"На 94-й день російсько-української війни окупанти завдали потужні удари керованими ракетами (вірогідно, типу "Іскандер") по Дергачах, а також обстрілювали населені пункти нашої громади з артилерії, РСЗО, іншої наземної та повітряної техніки. У результаті обстрілів було поранено мешканця селища Слатине, у місті пошкоджено два об’єкти цивільної інфраструктури, загалом по громаді протягом доби зруйновано більше десятка приватних будинків", - йдеться у повідомленні.

Задоренко зазначив, що ворог повністю тримає під контролем Козачолопанський і Проходівський старостати, більшу частину Токарівського округу. Селище Нове Русько-Лозівського старостату перебуває у "сірій зоні", у Цупівці продовжуються важкі бої за звільнення села.

Читайте також: У Дергачівській громаді під Харковом від ворожих обстрілів загинув чоловік, є поранені

У Дергачах та Руській Лозовій виконавчі органи міської ради за підтримки волонтерів здійснювали гуманітарну роботу, а також евакуювали трьох людей, які бажали виїхати із селища Нового. На даний час там залишається ще 12 осіб.

Вживаються заходи з ремонту пошкоджених будівель, відновлення електро- і газопостачання, додав голова громади.

Фото: Вячеслав Задоренко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-