Зеленський на засіданні Євроради порушить питання протидії російському терору

Зеленський на засіданні Євроради порушить питання протидії російському терору

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський планує на засіданні Європейської ради 30-31 травня говорити про терор, який влаштувала росія для України та світу.

Про це він сказав у своєму відеозверненні до громадян, повідомляє Укрінформ.

«Готуюся до засідання Європейської ради, яке відбудеться 30-31 травня. Буду звертатись до учасників засідання. Зокрема, говоритиму про терор, який став на сьогодні фактично єдиною формою дій російської держави по відношенню до Європи. Терор на землі в Україні. Терор на енергетичному ринку всієї Європи, не тільки нашої держави. Терор на продовольчому ринку, причому вже в глобальному масштабі. А який терор буде далі? Тільки разом – тільки всі європейці – ми зможемо зупинити таку політику такої держави», - сказав Зеленський.

Також, додав Президент, у зверненні до Європейської ради він приділить необхідну увагу і тому прогресу в розвитку Української держави, який вже досягнутий і який може бути досягнутий найближчим часом.

Крім того, наступного тижня Зеленський має намір продовжити звертатись до парламентів європейських країн. Буде багато й іншої міжнародної активності, направленої на посилення держави і на посилення спільного тиску усього вільного світу на росію, зазначив він.

«Говорив сьогодні з премʼєр-міністром Британії Борисом Джонсоном. Про оборонну підтримку і постачання пального в Україну. Про те, як можемо розблокувати українські порти, а отже, як можемо не допустити розгортання продовольчої кризи. Окремо обговорили і гарантії безпеки для України, маємо активізувати роботу над ними», - нагадав Президент.

Читайте також: Зеленський очікує добрих новин про зброю від партнерів України вже наступного тижня

Як повідомлялося, 24 лютого росія за наказом президента володимира путіна розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять опір росіянам. Станом на 28 травня українські військові ліквідували близько 30 тисяч російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-