У Криму проходить флешмоб на підтримку адвокатів, яких переслідує окупаційна влада

У Криму проходить флешмоб на підтримку адвокатів, яких переслідує окупаційна влада

Укрінформ
У Криму стартував онлайн-флешмоб “Народні захисники” на підтримку адвокатів Еміне Авамілєвої, Айдера Азаматова, Едема Семедляєва та Назіма Шейхмамбетова, на яких окупаційною владою заведено адміністративні справи за безглуздими обвинуваченнями.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

“Під тиском опинилися одразу четверо адвокатів, які працюють у резонансних політично мотивованих справах у Криму. Це Еміне Авамілєва, Айдер Азаматов, Едем Семедляєв і Назім Шейхмамбетов”, - зазначається у повідомленні.

За даними "Кримської солідарності", вперше флешмоб "Народний захисник" пройшов кілька років тому після затримання адвоката Еміля Курбедінова.

Зазначається, що адвокати, яких переслідує “влада”, багато років беруть участь у політично мотивованих кримінальних справах, зокрема, “виїжджають на місця обшуку на світанку та у відділи поліції глибокої ночі, долають сотні кілометрів шляху в Ростов-на-Дону, москву, Уфу, Ставропілля, щоб відвідати політв'язнів Криму”.

Читайте також: «Суд» в окупованому Криму заарештував адвоката Азаматова на вісім діб

Як повідомлялося, 26 травня в окупованому Криму адвоката Едема Семедляєва визнали винним у "дискредитації збройних сил рф" та оштрафували на 75 тисяч рублів (близько 37 тисяч грн).

Назім Шейхмамбетов, який прийшов 26 травня в будинок "суду" для захисту Едема Семедляєва, також був затриманий та обвинувачений в організації одночасного масового перебування громадян у громадському місці (ч.1 ст. 20.2.2 КпАП рф). 27 травня "суд" заарештував його на 8 діб.

У день арешту Шейхмамбетова під час спроби його захисту було затримано ще двох адвокатів - Айдера Азаматова та Еміне Авамілєву. 28 травня Азаматов, якого залишили до "суду" в камері для адміністративно затриманих у відділенні поліції Залізничного району м. Сімферополя, був заарештований на 8 діб.

Читайте також: Правозахисники закликають світ висловити протест проти затримань адвокатів у Криму

Адвоката Еміне Авамілєву відпустили під зобов'язання про явку на засідання "суду" стосовно неї, призначеного на 28 травня. Обом адвокатам висунули обвинувачення у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст.20.2.2 КпАП рф (Організації масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що призвело до порушення громадського порядку).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-