Макрон і Шольц вимагають від путіна звільнити захисників Маріуполя

Макрон і Шольц вимагають від путіна звільнити захисників Маріуполя

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц вимагають від президента рф володимира путіна звільнити близько 2,5 тисяч українських військових, взятих у полон на маріупольському заводі «Азовсталь».

Про це за підсумками їхньої телефонної розмови повідомляє Єлисейський палац, передає Укрінформ.

«Президент республіки і канцлер Німеччини вимагають звільнити близько 2,5 тис. захисників «Азовсталі», взятих у полон російськими військами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Макрон і Шольц у розмові з путіним також наполягали на терміновому знятті блокади Одеси з метою дозволити експорт українського зернова Чорним морем, щоб уникнути світової продовольчої кризи. «Вони взяли до відома обіцянку президента росії надати судам доступ до порту для експорту зерна за умови розмінування шляху та відмови росії цим скористатися у військових цілях», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Зеленський назвав евакуацію з «Азовсталі» єдиним позитивним моментом переговорів з рф

Крім того, Макрон і Шольц знову заявили путіну, що домовленість про припинення війни "має бути досягнута між Києвом і москвою з повагою до суверенітету та територіальної цілісності України".

Як повідомлялося, понад 80 днів українські військові тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів.

Читайте також: Останній день на «Азовсталі» очима захисників Маріуполя

Після виведення українських військових з "Азовсталі", згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-