Країни G7 шукають шляхи поновлення експорту зерна з України – Джонсон

Країни G7 шукають шляхи поновлення експорту зерна з України – Джонсон

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запевнив Президента України Володимира Зеленського, що Лондон разом із країнами Групи семи інтенсивно працюють задля пошуку шляхів поновлення експорту українського зерна.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у прес-релізі британського уряду за результатами телефонної розмови лідерів двох країн.

«Він (Джонсон – ред.) сказав, що Сполучене Королівство працюватиме з партнерами по G7 задля досягнення негайного прогресу (стосовно розблокування експорту українського зерна – ред.)», - йдеться в повідомленні.

У британському уряді зауважили, що лідери «погодили наступні кроки та нагальну необхідність ослаблення росією блокади та гарантування безпечних судноплавних шляхів».

Також зазначається, що Джонсон і Зеленський обговорили важливість єдності міжнародної спільноти в реагуванні на розв'язану росією війну проти України.

Читайте також: Джонсон каже, що світу слід сконцентруватися на доставці Україні РСЗВ

Раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що у телефонній розмові з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном обговорено посилення оборонної підтримки та роботу над гарантіями безпеки України, постачання пального і розблокування портів.

Як повідомлялося, внаслідок російської збройної агресії в Україні заблоковано морські порти. Це загрожує серйозними проблемами на світовому ринку продовольства.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська федерація намагається зірвати експорт українського зерна навіть через альтернативні шляхи.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-