Резніков: Україна вже отримала нову 155-мм САУ

Резніков: Україна вже отримала нову 155-мм САУ

Укрінформ
В Україну вже надійшла одна з модифікацій самохідної артилерійської установки М109.

Про це у Фейсбуці написав міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"Радий повідомити новину - парк артилерії 155-мм калібру поповнюється. В Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій. Це дуже якісна техніка. І її надходження стало результатом кооперації кількох країн", - написав Резніков.

Міністр нагадав, що українські захисники вже використовують на передовій три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ «CAESAR».

Він додав, що берегова оборона України не просто буде посилена ракетами Harpoon - їх застосовуватимуть підготовлені українські команди.

Читайте також: Україна отримує протикорабельні ракети «Harpoon» для оборони у Чорному морі

"Впевнений, що бойове братерство «Гарпунів» та наших «Нептунів» допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу", - написав Резніков.

Міністр нагадав, що надання цих ракет так само стало результатом співпраці кількох держав, що дозволило Україні отримати «Гарпуни» від датських партнерів за участю британських друзів.

Окрім цього, за словами Резнікова, серед останніх надходжень - понад 100 американських БПЛА різних типів.

Читайте також: Рєзніков розповів про результати зустрічі «Рамштайн-2»

Міністр оборони наголосив, що за останні півтора місяці Україна отримала більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків.

"Головне – ми вже отримали більше, ніж можуть виробити протягом 6 місяців усі заводи дружніх нам країн, де залишилися лінії з виробництва боєприпасів радянського типу. І отримаємо ще. Адже кількість артилерійського озброєння буде збільшуватися", - написав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, у Міноборони створили спеціальні групи, які консультують військові частини з фінансових питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-