Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну

Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну

Укрінформ
30 травня, 14:30 - брифінг на тему: «Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну». 

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ. 

Спікер: Олександр Мотузяник - речник Міністерства оборони України. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:00 30 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Бої на сході досягли максимальної інтенсивності - Міноборони

Найзапекліші бої точаться на Сєвєродонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках. Українські військовослужбовці стримують штурмові дії противника.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

“російські окупаційні війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Бої досягли максимальної інтенсивності, російські війська ведуть вогонь уздовж усієї лінії зіткнення та намагаються бити артилерією вглиб нашої оборони. Одночасно здійснюється штурм на декількох напрямках. Найзапекліші бої точаться на Сєверодонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках”, - сказав Мотузяник.

Зокрема, він уточнив, що на Сєвєродонецькому напрямку за підтримки артилерії ворог веде штурмові дії в напрямках Тошківки і Устинівки. А на Бахмутському загарбники здійснюють перегрупування для подальшого наступу на Комишуваху, нарощують системи протиповітряної оборони.

“Стосовно Сєверодонецька ситуація складна, на околицях вже тривають вуличні бої, українські військовослужбовці стримують штурмові дії противника. Завдання Збройних сил України не допустити не лише оточення, а не допустити будь-яких успіхів російських окупантів на всіх напрямках. У нас є оптимістичні погляди на цю ситуацію, але ситуація залишаться важкою”, - зазначив речник Міністерства оборони.

Він підкреслив, що Збройні сили України вживають всіх вичерпних заходів, аби не допустити, щоб ворог здійснив свої наміри оточити угрупування в районах Сєверодонецька і Лисичанська.

“За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках ЗСУ та інші складові Сил оборони відбили чотирнадцять атак ворога, знищили дві артилерійські системи, одинадцять одиниць бойової броньованої техніки та десять ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети та три безпілотника типу “Куб”, - підсумував Мотузяник.

Як повідомлялося, евакуацію з Луганщини офіційно зупинено. Сьогодні, 30 травня, росіяни обстріляли авто, яке їхало забирати людей, загинув французький журналіст Леклерк Імхофф.

За тиждень загарбники вивезли до фільтраційного табору близько трьох тисяч маріупольців - МОУ

Упродовж останнього тижня загарбники вивезли до фільтраційного табору на схід від Маріуполя близько 3 тисяч громадян України, зокрема понад 300 дітей.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

“Агресор продовжує тактику терору проти цивільного населення в Маріуполі. Протягом останнього тижня окупанти примусово вивезли до фільтраційного табору в районі н.п. Безіменне, що за 20 км на схід від Маріуполя, близько 3 тисяч українців, понад 300 з яких діти”, - сказав Мотузяник.

За його словами, багатьох вивезених чекають погрози і тортури.

“Громадяни України, які не проходять фільтрацію, - а це щонайменше 10% - визнаються “небезпечними для російського режиму” та заарештовуються. Під час утримання під арештом українських громадян піддають допитам, тортурам, погрожують стратою та примушують до співпраці”, - зазначив речник МОУ.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-