Штайнмаєр закликав путіна негайно вивести війська з України та почати переговори

Штайнмаєр закликав путіна негайно вивести війська з України та почати переговори

Укрінформ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав очільника рф путіна припинити бойові дії на українській території та почати переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на DW.

"Пане Путін, припиніть страждання та руйнування в Україні! Виведіть свої війська! І не відмовляйтеся від прямих та серйозних переговорів з президентом Зеленським!" - звернувся Штайнмаєр до президента рф.

Читайте також: Трасс: російську агресію не можна умиротворити, її треба перемогти силою

Він зауважив на тому, що "агресивна війна путіна зачіпає не лише людей в Україні". Так, ціни на зерно у світі зросли, адже Росія блокує в українських портах експорт мільйонів тонн зерна.

"Багатьом регіонам світу найближчими місяцями загрожують голод і смерть, особливо у Східній та Південній Африці", - попередив він.

Читайте також: Єврокомісія не виключає створення за підтримки військових коридорів для зерна з українських портів

Німецький президент додав, що "наслідки війни путіна вдарять по державах, які ще не оговталися від пандемії коронавірусу, і по регіонах, де ґрунт через кліматичну кризу висихає і стає неродючим".

Як повідомлялося, 24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях України. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Російські загарбники заблокували українські порти, що не дозволяє Україні вивозити на світовий ринок врожай зерна та провокує глобальну продовольчу кризу. Єврокомісія організувала для України так звані «лінії солідарності» для прискореного транспортування зерна на територію ЄС залізничним та автомобільним транспортом, але наразі транспортних потужностей не вистачає, щоб швидко перевезти більш як 20 мільйонів тонн зерна, що знаходяться в Україні.

Читайте також: Зеленський обговорив з президентом Ліберії шляхи виходу з продовольчої кризи, яку спровокувала рф

Наразі ведуться переговори про можливість розблокування українських портів для вивезення зерна та запобігання продовольчій небезпеці у найбільш вразливих регіонах світу, при цьому однією з опцій є залучення до цієї операції іноземних військових для створення безпечного виходу українських суден з російської морської блокади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-