Міноборони Естонії: війна має завершитися не дипломатично, а поразкою рф

Міноборони Естонії: війна має завершитися не дипломатично, а поразкою рф

Укрінформ
Міністр оборони Естонії Калле Лаанет переконаний, що Україна виграє війну, а для росії війна має закінчитись реальною поразкою.

Як передає Укрінформ, про це пише національний мовник ERR.

«Я думаю, що Україна вийде з цієї війни переможцем… Українці продемонстрували неймовірні бойовий дух та здатність до опору. Крім того, Захід зрештою зрозумів, що Україна бореться не лише за себе, а й за нас. І, звичайно, керована путіним армія і він сам припустилися дуже багатьох помилок до початку вторгнення», - сказав Лаанет.

За його словами, російські війська зброї мають багато, але питання в тому, в якому вона стані. До того ж, позиція західних країн у питанні допомоги Україні суттєво змінилася. Це можна констатувати після зустрічі в Рамштайні, коли «США зайняли чітку позицію лідера у питанні допомоги Україні». «Якщо всі західні союзники заявляють, що Україна має виграти цю війну, то для мене питання в тому, чого ми тоді тягнемо? Надамо навчання в достатньому обсязі, системи озброєння, щоб було якнайменше загиблих серед мирного населення та й узагалі загиблих», – заявив Лаанет.

Читайте також: Давос: президент Естонії закликав надати Україні статус кандидата у ЄС

За його словами, «потрібно якнайшвидше закінчити цю війну, не дипломатією, росіян слід просто вибити з території України».

Як повідомлялося, 23 травня відбулася друга зустріч на рівні очільників оборонних відомств понад 40 країн у форматі, започаткованому 26 квітня 2022 року на авіабазі Рамштайн завдяки лідерству Сполучених Штатів Америки та міністру оборони Ллойду Остіну ІІІ. Сам Остін у понеділок заявив, що близько 20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-