Штати ініціюють в ООН додаткові санкції проти Північної Кореї через ракетні пуски

Штати ініціюють в ООН додаткові санкції проти Північної Кореї через ракетні пуски

Укрінформ
Делегація США при ООН виступила з ініціативою провести в четвер голосування в Радбезі по резолюції із жорсткішими санкціями проти Північної Кореї через її останні випробування міжконтинентальних балістичних ракет, здатних нести ядерну зброю.

Про це повідомляє в середу американське інформагентство АР, передає Укрінформ.

«Місія Сполучених Штатів при ООН вже кілька місяців працює над проєктом резолюції Ради Безпеки. Але це зустрічає супротив з боку сусідів КНДР – Китаю та росії»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: КНДР запустила три балістичні ракети після візиту Байдена до Азії

Китайська й російська делегації ще 11 травня заявили, що замість ще більшого покарання Північної Кореї слід активізувати з її керівництвом переговорний процес. Чи скористаються вони правом вето на голосуванні 26 травня, поки невідомо. Хоча китайська місія при ООН в середу ввечері заявила, що не вважає проєкт резолюції США розв'язанням проблеми.

Читайте також: КНДР утретє за тиждень запустила балістичну ракету

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Північна Корея здійснила запуск трьох балістичних ракет в районі свого східного узбережжя. Це сталося через кілька годин після того, як президент США Джо Байден вилетів з регіону, де він заявив про необхідність посилення заходів ядерного стримування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-