Двом військовим рф повідомили про підозру за обстріл житлового будинку в Чернігові

Двом військовим рф повідомили про підозру за обстріл житлового будинку в Чернігові

Укрінформ
Прокуратура повідомила про підозру командиру танкового батальйону та оператору-навіднику російських військ за фактом обстрілу житлового будинку у Чернігові.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора та Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру командиру танкового батальйону та оператору-навіднику військової частини 41659 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії збройних сил російської федерації у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, танковий батальйон ЗС рф вдерся на територію Чернігівської області з метою збройного захоплення Чернігівського аеропорту та окупації області. В ході нападу командир батальйону надав незаконний наказ оператору-навіднику обстріляти осколково-фугасними снарядами калібру 125 мм житловий багатоповерховий будинок у Чернігові, який не був військовою ціллю і не використовувався для військових потреб. В результаті обстрілу було повністю зруйновано окремі житлові приміщення будинку", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд призначив довічне російському військовому Шишимаріну за вбивство цивільного

Завдяки злагодженим діям Збройних сил України ворожий танк знищений, а підозрювані взяті в полон.

Як повідомляв Укрінформ, французькі експерти допомагають українським прокурорам фіксувати воєнні злочини на Чернігівщині. Зокрема 24 травня фахівці оглянули повністю зруйновані 28 лютого будівлі Чернігівського кінотеатру ім. Щорса. Також оглянули розбитий дах, пошкоджені стіни, вибиті вікна міської дитячої стоматполіклініки, яка зазнала руйнувань внаслідок ракетного обстрілу 27 лютого.

Фото: ОГП, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-