Члени НАТО неформально домовились не постачати Україні літаки й танки - ЗМІ

Члени НАТО неформально домовились не постачати Україні літаки й танки - ЗМІ

Укрінформ
Між країнами НАТО існують "неформальні" домовленості про утримання від постачання в Україну деяких систем озброєнь. Йдеться про західні танки та бойові літаки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Die Zeit.

За інформацією джерел агентства dpa, члени Альянсу побоюються, що в разі початку відкритої конфронтації з москвою через такі постачання організація відмовиться від повної підтримки своїх партнерів.

Читайте також: Україні потрібна допомога зброєю без винятків і обмежень – Зеленський

Буцімто через це Польща раніше відмовилася від постачання Україні винищувачів МіГ-29 радянського виробництва.

"Як було підтверджено в середу в Брюсселі в колах Альянсу, ризик прямої військової конфронтації між країнами НАТО і росією має бути зведений до мінімуму. Є побоювання, наприклад, що росія може офіційно розцінити постачання західних бойових танків і бойових літаків як вступ у війну, а потім вжити військових заходів у відповідь", - заявили джерела.

Читайте також: Ізраїль відхилив прохання США дозволити передачу протитанкових ракет Spike Україні

У публікації при цьому повідомляється, що в НАТО уважно стежать за розвитком подій в Україні і не виключають відправки важкої техніки в разі необхідності.

Нагадаємо: у США заявляють, Україна може отримувати військові літаки радянського зразка від західних союзників за двосторонніми контрактами, і Вашингтон не обмежує їх у таких постачаннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-