Transparency International France подала скаргу щодо перешкод у пошуку активів олігархів рф

Transparency International France подала скаргу щодо перешкод у пошуку активів олігархів рф

Укрінформ
Організація Transparency International France подала скаргу, яка стосується приховувань у пошуку активів російських олігархів та високопосадовців, наближених до путіна.

Про це йдеться у пресрелізі Transparency International France, передає Укрінформ.

"Неурядова організація Transparency International France подає скаргу на суб’єкта X за відмивання грошей, приховування та співучасть з метою викриття системи захоплення російської держави та національного багатства бізнесменами та високопосадовцями, наближеними до володимира путіна", - йдеться у пресрелізі.

Як зазначається, йдеться про систему, яка має розгалуження у Франції, зокрема в секторі нерухомості, через недостатню пильність з боку посередників.

Читайте також: Чотири країни ЄС закликають віддати російські активи на відновлення України - Reuters

“Амбітність санкційних заходів проти росії та перші оголошення про заморожування стикаються з труднощами виявлення активів осіб, які потрапили під санкції. У Франції, як і скрізь, полювання на активи олігархів і наближених до російського режиму осіб гальмується”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перешкоди для ідентифікації цих активів мають той самий характер, що й у боротьбі з незаконними фінансовими потоками: звернення до посередників (банків, юристів, бухгалтерів, агентів з нерухомості, нотаріусів тощо) та номінальних власників, нагромадження підставних осіб, компаній або трастів, зареєстрованих у податкових та судових гаванях.

Transparency International France заявляє, що виступає за підвищення прозорості інформації про бенефіціарних власників, кращий контроль за посередниками та за збільшення засобів правосуддя і поліції, що спеціалізуються на боротьбі з великими економічними та фінансовими злочинами. Саме цього стосується скарга, подана від імені асоціації фірмою Bourdon & Associés.

"На основі реєстрів, які нещодавно стали доступними для громадськості, таких як реєстр бенефіціарних власників і кадастр, а також з відкритих джерел ... ми змогли скласти опис нерухомості у Франції кількох олігархів та осіб, наближених до російського режиму, визначити ланцюжки нерухомості, створені для цієї мети, та зібрати цілу низку свідчень щодо незаконного походження ресурсів, які дозволили придбати це все”, - заявив президент Transparency International France Патрік Лефа.

Читайте також: США та Канада вже схвалили акти виплати репарацій від рф – ОП

Тепер французькі суди мають визначити походження коштів, які дозволили придбати ці об’єкти власності у Франції, а також викрити наслідки тієї допомоги, яку надали недобросовісні чи недбалі французькі посередники для здійснення цих операцій.

Як повідомлялося, Єврокомісія запропонувала ввести в дію оновлені правила заморожування та конфіскації активів фізичних і юридичних осіб, які підпадають під дію санкцій ЄС у зв’язку із російською агресією проти України, а також віднести дії, спрямовані на порушення таких санкцій, до переліку кримінальних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-