Україні слід використати досвід Кувейту для стягнення репарацій з рф - Зеркаль

Україні слід використати досвід Кувейту для стягнення репарацій з рф - Зеркаль

Укрінформ
Україна має скористатися досвідом Кувейту для отримання компенсацій від росії за завдані збитки.

Про це заявила Надзвичайний і Повноважний Посол, радниця міністра енергетики України Олена Зеркаль під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КБФ.

«На жаль, міжнародне право не дає дієвих механізмів швидкого повернення і можливості компенсації, реституції втраченого майна і взагалі втрачених життів. Водночас є вже досвід країн, які проходили війни і отримували компенсації після цих війн. Я думаю, що нам потрібно скористатися досвідом Кувейту і війни, яка відбувалася між Іраком і Кувейтом. Після цього була створена відповідна компенсаційна комісія, яка протягом багатьох років працювала над тим, щоб опрацювати всі позови», - сказала Зеркаль.

Читайте також: Україну треба відбудовувати за воєнні репарації росії - президент Польщі

На її думку, якщо в Україні буде проведена робота з підготовки оцінки втрат і позови будуть готуватися безпосередньо на підставі методології, яка визнана ООН, то отримання компенсацій триватиме набагато менше, ніж це було у Кувейту.

Читайте також: Агресор завдав Україні загальних збитків вже на $1 трильйон - Устенко

Нагадаємо: у січні 2022 року Ірак завершив виплату у розмірі 52,4 мільярда доларів як компенсацію фізичним особам, компаніям та урядам, які довели збитки внаслідок вторгнення в Кувейт у 1990 році та окупації Кувейту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-