Президент про заяви Кіссінджера та NYT: Життя мільйонів українців хочуть обміняти на ілюзію миру

Президент про заяви Кіссінджера та NYT: Життя мільйонів українців хочуть обміняти на ілюзію миру

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський нагадав тим, хто прагне нав’язати Україні необхідність територіальних поступок росії, про невдалі спроби замирити агресора 1938 року, та запевнив, що робить усе, аби світ мав за звичку брати до уваги інтереси України.

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Хоч би що робила російська держава, знаходиться хтось, хто каже: давайте врахуємо її інтереси. Цьогоріч у Давосі це знову прозвучало. Попри тисячі російських ракет, які вдарили по Україні. Попри десятки тисяч убитих українців. Попри Бучу й Маріуполь тощо. Попри зруйновані міста. І попри побудовані російською державою «фільтраційні табори», у яких убивають, катують, ґвалтують і принижують, як на конвеєрі. росія зробила це все у Європі», - наголосив Президент.

Читайте також: Ті, хто радить Україні щось віддати росії, не хочуть бачити звичайних людей - Зеленський

У цьому контексті він нагадав слова ексдержсекретаря США Генрі Кіссінджера, що нібито треба віддати росії шматок території України, щоб нібито не було відчуження росії від Європи.

«Таке враження, що в пана Кіссінджера на календарі не 2022 рік, а 1938-ий, і він думав, що говорить з аудиторією не в Давосі, а в тодішньому Мюнхені. До речі, в реальному 1938 році, коли родина пана Кіссінджера рятувалася з нацистської Німеччини, йому було 15 років, і він все чудово розумів. І від нього тоді не чули, що треба нібито адаптуватися до нацистів замість того, щоб рятуватися від них чи боротися з ними», - підкреслив Глава держави.

Читайте також: Європа не повинна шукати шляхи для «збереження обличчя путіна» – президентка Європарламенту

Він також зауважив, що почали з'являтися й «симптоматичні» редакційні статті в деяких західних ЗМІ про те, що нібито Україна має прийняти так звані важкі компроміси, віддавши територію в обмін на мир.

«Можливо, у New York Times у 1938 році теж писали щось подібне. Але зараз, нагадую, все ж 2022 рік», - підкреслив Зеленський.

Президент наголосив, що за всіма цими геополітичними міркуваннями тих, хто радить Україні щось віддати росії, «великі геополітики» завжди не хочуть бачити звичайних людей, мільйони українців, які живуть на території, яку вони пропонують обміняти на «ілюзію миру».

Читайте також: Подоляк у відповідь на цинічну публікацію NYT: Може, автор хоче приїхати в Бучу?

Він переконаний, що після повномасштабного вторгнення рф світ виявився не готовим до української сміливості, адже, на його думку, для багатьох у світі не було звички брати до уваги Україну попри звичку брати до уваги росію.

«Тому я й приділяю таку увагу міжнародним майданчикам, зверненням до парламентаріїв, до парламентів, до народів інших країн, спілкуванню з експертною спільнотою, з журналістами, зі студентами. Ми повинні зробити все можливе, щоб у світі з'явилася стійка звичка – брати до уваги Україну. Щоб інтереси українців не перекривалися інтересами тих, хто поспішає на чергове побачення до диктатора», - заявив Зеленський.

Читайте також: Американський історик: Світ має розуміти, що росія - це фашистська держава

Як повідомлялося, колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, що Україна має поступитися росії частиною території, а США і Захід — не розраховувати на російську поразку у війні.

У виданні New York Times вийшла редакційна стаття, автори якої допустили, що Україна буде змушена поступитись територіями росії, щоб завершити війну.

Читайте також: Захід не примусить українців погодитися на поступки путіну – Дуда

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що Україна не піде на поступки путіну, бо стратегія його умиротворення з 2014 року до початку повномасштабного вторгнення вже зазнала провалу і не має шансів на успіх у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-