У Держдепартаменті не вірять заявам росії про «безпечні коридори» в Чорному морі

У Держдепартаменті не вірять заявам росії про «безпечні коридори» в Чорному морі

Укрінформ
Держдепартамент США скептично оцінює заяви російської сторони про готовність забезпечити коридори в Чорному морі для вивезення зерна з України взамін на скасування частини санкцій проти неї.

Про це сказав речник відомства Нед Прайс на брифінгу у Вашингтоні речник, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми чули порожні обіцянки й раніше з боку російської федерації. Я думаю, у нас у всіх є причини для скептицизму, коли ми чуємо різні обіцянки й пропозиції з боку росії», - зауважив Прайс.

Читайте також: Литва намагається створити коаліцію для розблокування Одеського порту

У цьому зв’язку він нагадав, що рф упродовж місяців брехала, що не має намірів вторгатися в Україну та розв’язувати жорстоку війну. Нині ж саме росія «продовжує дестабілізувати ситуацію на глобальному ринку продовольства шляхом продовження війни, введення односторонніх заборон для експорту, що призводить до зростання цін на продовольство по всьому світу», заявив речник.

Прайс підкреслив, що Сполучені Штати не запроваджували санкцій проти російського агропромислового сектору, аби уникнути негативного впливу на глобальні поставки продовольства. У цьому зв’язку він зауважив, що росія зараз намагається перетворити поставки продовольства й енергоносіїв на зброю, намагаючись нав’язати світу свою позицію.

Читайте також: Кулеба сумнівається, що Захід наважиться на силове розблокування портів у Чорному морі

У цьому контексті представник Держдепартаменту США наголосив, що західні санкції проти росії зберігатимуться, допоки вона не припинить війну проти України.

Як повідомлялося, в середу заступник міністра закордонних справ росії Андрій Руденко заявив, що рф може надати "безпечний коридор" у Чорному морі для вивезення зерна, якщо будуть зняті санкції проти російського експорту й фінансових операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-