Турботлива росія із «залізним» імунітетом від мавпячої віспи - ЦПД викрив чергові фейки рф

Турботлива росія із «залізним» імунітетом від мавпячої віспи - ЦПД викрив чергові фейки рф

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони оприлюднив добірку фейків і маніпуляцій, які кремлівська пропаганда спродукувала 25 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, міністр оборони рф сергій шойгу заявив: «росія уповільнила темпи наступу в Україні для евакуації населення. За словами міноборони, для виходу жителів з оточених населених пунктів оголошуються режими тиші та створюються гуманітарні коридори». Однак це дезінформація, наголошують у ЦПД.

Також ЗМІ рф повідомили, що «адвокати впевнені, що НАТО слід судити за порушення права на життя після ударів збідненим ураном по мирних жителях Югославії, оскільки НАТО уникло відповідальності за бомбардування, оголосивши про судовий імунітет, через який блок не можна притягти до відповідальності». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Читайте також: ЦПД викрив ще один фейк роспропаганди - про «скасування експортних санкцій»

Крім того, російські ЗМІ продовжують поширювати тезу, посилаючись на голову роспотребнадзору, що «епідемія мавпячої віспи у росії є неможливою, оскільки рф має якісну тест-систему та високий відсоток щеплених громадян. У новій вакцинації, на думку глави відомства, потреби також немає». У ЦПД зазначають, що це дезінформація.

Як повідомляв Укрінформ, полковник армії Сполучених Штатів Америки, колишній сенатор Річард Блек просуває кремлівський наратив про «неминучу перемогу росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-