Закінчення війни має відкрити ворота для «плану Маршалла» для України - Яценюк

Закінчення війни має відкрити ворота для «плану Маршалла» для України - Яценюк

Укрінформ
Закінчення війни, розв'язаної росією проти України, має відразу відкрити шлях для «плану Маршалла» для нашої держави.

Про це заявив голова Київського безпекового форуму, прем’єр-міністр України 2014-2016 Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КБФ.

Політик підкреслив, що ключовим запитанням стосовно «плану Маршалла» є те, коли і як закінчиться війна. «Не маючи відповіді на це запитання, ми не дамо коректної і чіткої відповіді на всі інші. Закінчення війни має зразу відкрити ворота для нового «плану Маршалла»», - наголосив він.

Читайте також: Немає жодної іншої альтернативи, окрім перемоги України - Яценюк

За словами Яценюка, у цьому мають взяти участь США, ЄС, країни G7, міжнародні фінансові інститути та «інші партнери вільного світу, які готові допомагати Україні».

На його думку, з часом через політичні обставини «кошти платники податків, які будуть іти на допомогу Україні, стануть частиною політичних дебатів усередині цих країн».

«Саме тому для того, щоб цих політичних дебатів було менше, необхідна конфіскація російських активів. Не вирішивши проблеми конфіскації російських активів, ми тільки стимулюємо російську агресію. Тому що росіяни будуть знати, що вони не платять нічого за агресію», - наголосив експрем'єр-міністр.

Читайте також: Арештовані російські гроші мають стати українськими - Яценюк

Він також нагадав, що рф досі отримує кошти за енергоносії, причому загальний обсяг платежів з ЄС за російські енергоносії збільшився вдвічі у порівнянні з минулим роком – 22 мільярди на місяць у цьому році проти 12,5 мільярда торік.

«Тому, не вирішивши питання конфіскації російських активів, як державних, так і приватних, та відрізання російської військової машини від газових і нафтових доларів, ця війна на виснаження буде тільки на користь РФ», - підкреслив політик.

Крім того, наголосив Яценюк, частиною «плану Маршалла» має стати bail out: «Це повинна бути пряма допомога українській економіці, починаючи з великого бізнесу і закінчуючи малим».

«Українська перемога повинна бути забезпечена фінансовим ресурсом, потужною українською армією і озброєнням, сильними інститутами всередині країни, і тим рівнем підтримки, який сьогодні є з боку Заходу. І цей рівень підтримки не може зменшитися ні на йоту, а тільки збільшуватися», - переконаний Яценюк.

Читайте також: Екскомандувач НАТО розповів, яку зброю треба надати Україні найперше

Як повідомлялося, президент Давоського економічного форуму Берге Бренде закликав до запровадження «плану Маршалла» щодо України.

Після Другої світової війни США інвестували мільярди доларів у відбудову Західної Європи. План дістав назву на честь тодішнього держсекретаря США Джорджа Маршалла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-