Якщо агресор на Луганщині до кінця тижня не досягне успіху, він видихнеться – Гайдай

Якщо агресор на Луганщині до кінця тижня не досягне успіху, він видихнеться – Гайдай

Укрінформ
Якщо російські загарбники на Луганщині до кінця поточного тижня не досягнуть успіху, вони видихнуться й ситуація стабілізується.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в телеефірі заявив керівник Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє в Телеграмі Луганська ОВА.

«Вони (загарбники – ред.) теж не вічні насправді. Й орки закінчуються, вони такі ж, в принципі, кулепробивні, як і всі інші. Єдине, звісно, ​​їх дуже багато. Реально, наші бійці просто шоковані, що вони, як таргани, лізуть із усіх щілин. Ну, я думаю, що найближчий тиждень насправді покаже, весь розвиток подій буде саме цього тижня. Оскільки, якщо вони протягом цього тижня, до кінця тижня, до суботи-неділі не досягнуть успіху, то тоді вони видихнуться, і вже ситуація, як мінімум, стабілізується для нас», – пояснив Гайдай.

Він зазначив, що обстріли Сєвєродонецька зараз збільшуються просто в геометричній прогресії - й авіабомби скидають на місто, й постійно "Градами", "Смерчами", артилерією обстрілюють.

«Вже підійшли достатньо близько російські війська, тому вони можуть обстрілювати й мінометами. Місто знищується просто постійно та цілодобово. Обстрілюється підприємство «Азот», де в бомбосховищах ховаються мирні люди. Ситуація в місті дуже тяжка», – констатував керівник регіону.

Він додав, що вчора, 24 травня, вже були бої на околицях міста, але в центр Сєвєродонецька українські захисники ворога не пустили.

Читайте також: Гайдай про ситуацію на Луганщині: Зараз найважчий час за усі вісім років війни

«Хлопці наші тримаються, але путін поставив ціль своїй армії – Луганщину захопити, що б то не коштувало, скільки б там не загинуло солдатів чи техніки. Тому сюди перекидають із різних регіонів – і з Маріуполя, з Харкова, навіть із Донецька частину забрали, щоб просто вже повністю продавити Луганську область», – повідомив Гайдай.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів із боку російської армії, в області зруйновано багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджено лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, нещодавно в регіоні залишалися близько 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Фото: Луганщина.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-