Зеленський назвав евакуацію з «Азовсталі» єдиним позитивним моментом переговорів з рф

Зеленський назвав евакуацію з «Азовсталі» єдиним позитивним моментом переговорів з рф

Укрінформ
Ця стадія війни може перейти в дипломатичний формат, коли росія покаже бажання перейти до нього.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час включення на Українському сніданку в Давосі, передає Укрінформ.

"Коли Україна говорить, що вона буде боротися, поки не відновить всі свої території, це означає тільки - що Україна буде боротися, поки не поверне всі свої території. Нічого іншого не значить. Це і є про незалежність і про суверенітет. Ця стадія кривавої війни може перейти в формат дипломатичних перемовин в тому чи іншому вигляді, за участі президентів росії та України, двох або плюс наші стратегічні партнери. В цю стадію ми можемо йти, якщо зрозуміємо, що як мінімум сторона російської федерації показує можливість і бажання перейти з кривавої війни до дипломатії. Це можливо, якщо російська федерація продемонструє хоч щось. "Хоч чимось" я називаю і такі кроки як відведення військ до 24 числа. Я вважаю це був би правильний крок з боку російської федерації", - сказав Зеленський.

Водночас він зауважив, що поки з боку росії немає проявів зацікавленості до завершення війни чи хоча б до проведення перемовин.

"Я не бачу зацікавленості, я не бачу багатьох предметних речей", - сказав Зеленський.

Єдиним, за його словами, позитивним моментом переговорів з росією є те, що вдалося вивезти людей з Маріуполя, а також цивільних та військових з Азовсталі.

"Але тут знов таки включилася та ООН, Міжнародний комітет Червоного хреста, всі допомагали як могли, тому був той чи інший результат. Більше поки що я кроків до якихось результатів, навіть не потужних, не бачу", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Завершення війни залежить як від позиції Заходу, так і від бажання росії - Зеленський

Президент наголосив, що подібне затягування процесу з перемовинами Україна спостерігає ще з часів Мінського процесу.

"Тому ми й проти будь-яких штучних договорів без реальних підтверджень з нормальним колом країн-партнерів, які готові підтверджувати, підтримувати і бути гарантерами безпеки для України", - сказав він.

Читайте також: Загарбники усвідомлюють, що війна не має сенсу - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, понад 80 днів українські захисники тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками меткомбінату "Азовсталь", яка тривала кілька днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-