Загарбники хочуть зробити життя в Україні нестерпним, але ми переможемо – Шмигаль

Загарбники хочуть зробити життя в Україні нестерпним, але ми переможемо – Шмигаль

Відео
Укрінформ
російські загарбники роблять усе, щоб життя в Україні було нестерпним, але українці переможуть у війні і відновлять свою державу, зробивши її ще кращою.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції з Президентом Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом в межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає кореспондент Укрінформу.

"російські військові катують і вбивають дітей і жінок, російська артилерія знищує житлові будинки, школи, лікарні, змушуючи українців залишати свої домівки, знищують дороги і промислові підприємства, зерносховища, об'єкти комунальної інфраструктури. Окупант робить усе, аби життя в Україні стало нестерпним", – сказав Шмигаль.

Він додав, що загальні економічні втрати в Україні внаслідок повномасштабної російської агресії становлять близько 600 млрд дол., але Україна переможе.

Читайте також: Агресор завдав Україні загальних збитків вже на $1 трильйон - Устенко

Шмигаль наголосив, що перемога нашої армії на полі бою – це лише 50% перемоги України, інші 50% настануть, коли наші люди повернуться додому, коли відбудуємо ще кращими зруйновані укоаїнсьнікі міста, містечка, села, дороги, підприємства, коли Україна стане економічно успішним членом Європейського Союзу.

Глава уряду наголосив, що Україна вже робить все, щоб звільнені від окупантів міста повертались до життя, але попереду ще багато роботи, і Україна рішуче налаштована відновитися з попелу війни кращою, ніж була раніше

"Відбудова України має стати історією успіху всього цивілізованого демократичного світу. План включатиме відновлення та розвиток інфраструктури та житла, структурну модернізацію та перезапуск економіки, імплементацію європейських стандартів в усіх сферах, заходи з подолання безробіття, підтримку вразливих груп населення, відновлення та збереження культурної спадщини", – сказав Шмигаль.

Читайте також: Кулеба обговорив із президентом Швейцарії післявоєнну відбудову України

Як повідомлялося, Україна та Швейцарія проведуть у липні конференцію, на якій буде обговорено напрацьований урядом план з відновлення України.

Фото: twitter.com/Denys_Shmyhal

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-