Загарбники вагонами вивозять зерно із захопленого Бердянська в Крим, а потім у росію

Загарбники вагонами вивозять зерно із захопленого Бердянська в Крим, а потім у росію

Укрінформ
Зі складів тимчасово захопленого міста Бердянськ Запорізької області російські загарбники вагонами вивозять зерно до Автономної Республіки Крим, а потім у росію.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова повідомляє в Телеграмі.

За її даними, автомобільна колона з викрадених у перевізника "Аскет Шиппінг" зерновозів була помічена на Мелітопольському шосе. Свого часу компанія відмовилася співпрацювати з російськими загарбниками й перевела потужності на захід України.

Жителі Бердянська нарахували понад 30 вантажівок з причепами, наповненими зерном біля заводу "Азовкабель".

За інформацією Денисової, загарбники також намагаються вивезти залишки зерна з Маріупольського порту залізницею. Для цього терміново були розпочаті роботи з ремонту залізничного полотна в Маріуполі та станції Сартана.

Так, використовуючи порти тимчасово окупованого Криму та міста Севастополя, російська федерація вивозить морськими шляхами награбоване українське зерно до третіх країн.

Згідно з даними омбудсмана, судно "Матрос Пазинич", яке вже транспортувало викрадене зерно до Сирії, повернулося до Чорного моря та було завантажене знову. Після виходу з кримського порту це судно вказало порт призначення Бейрут у Лівані.

Денісова наголосила, що викрадення продовольства із захоплених територій є порушенням Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни та воєнним злочином згідно зі статтею 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Читайте також: Кулеба закликає всі держави не купувати зерно, яке росія краде в Україні

Омбудсман закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення російської федерації в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки росія у великих масштабах вивозить викрадене продовольство з тимчасово захоплених територій України.

Так, за інформацією Міністерства аграрної політики, станом на початок травня росіяни викрали щонайменше 400-500 тисяч тонн зерна на суму понад 100 млн доларів. Практично всі кораблі, які виходять із зерном з Севастополя, перевозять крадену українську продукцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-