Глава Європарламенту в Давосі: ЄС має відкрити двері перед Україною, а не ховатися за законами

Глава Європарламенту в Давосі: ЄС має відкрити двері перед Україною, а не ховатися за законами

Укрінформ
Європейський Союз має продемонструвати політичну волю і відчинити двері перед Україною, яка бореться за фундаментальні європейські принципи, а не ховатися десятиліттями за різними законами.

Про це заявила голова Європейського парламенту Роберта Мецола під час Українського сніданку в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я абсолютно впевнена, що Україна може бути країною-кандидатом у члени ЄС. Це питання, я вважаю, нам взагалі не потрібно ставити. Ми в Європейському парламенті вважаємо, якщо країна поділяє головні цінності і принципи, на яких стоїть Європа, бореться за них, то чому Європі не відкрити широко двері такій країні? Чому нам знову потрібно десятиліттями ховатися за різними законами? Це просто питання політичної волі», – сказала Мецола.

Вона додала, що, звісно, можна обговорювати кроки різних країн на шляху до ЄС, однак двері для України слід відкрити.

«Якщо ми не будемо готові сьогодні, коли Україна бореться не тільки за Європу, а й за світ, за суть того, у що ми віримо, тоді де ми залишимося?... Я вважаю, що це має бути нашою метою з усіма складнощами, затратами і рішеннями, які ми маємо ухвалити. Поки Україна веде цю війну, ми маємо бути впевнені, що платформа, яку ми запропонуємо, – це відчинити двері, а не зачинити», – переконана голова Європарламенту.

Читайте також: Захід не примусить українців погодитися на поступки путіну – Дуда

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський поінформував 9 травня, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Голова Євроради Шарль Мішель заявив під час візиту до Києва 20 квітня, що Європейська комісія до кінця червня оголосить перші висновки щодо статусу кандидата для України, після чого це питання буде включене в порядок денний Європейської ради.

Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-