Дії України обмежили діяльність російського флоту в Чорному морі – розвідка

Дії України обмежили діяльність російського флоту в Чорному морі – розвідка

Укрінформ
Збройні сили України змусили російський флот уникати наближення до узбереж України.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони з посиланням на інформацію представника ГУР МО Вадима Скібіцького.

“Вони стали обережними, але їхнє корабельне угруповання на сьогодні, на жаль, забезпечує повний контроль Азовського моря, і це зрозуміло, разом із Керченською протокою, і вони зараз блокують наші порти на Чорному морі. Мета – одна: це завдання нам збитків в економічному плані для того, щоб не допустити функціонування портів як економічних зон. Не допустити руху товарів, як на території України, так і з території наших портів, і підтримання готовності до застосування тих найбільших десантних кораблів, інших кораблів у разі проведення морської десантної операції. Але знову ж таки скажу – наші дії змусили їх обмежити діяльність Чорноморського флоту росії на сьогоднішньому етапі”, – зазначив представник воєнної розвідки України.

Читайте також: російські моряки відмовляються виконувати накази через аварійний стан кораблів

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 25 травня ліквідували близько 29 450 (+100) російських військових. Також українські захисники ліквідували ворожих танків 1305 (+3) одиниць, бойових броньованих машин - 3213 (+19), артилерійських систем - 606 (+0), РСЗВ - 201 (+0), засобів ППО - 93 (+0), літаків – 206 (+1), гелікоптерів – 170 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 491 (+11), крилатих ракет - 112 (+0), кораблів /катерів - 13 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 2217 (+5), спеціальної техніки - 44 (+1). Найбільші втрати противника (минулої доби) спостерігалися на Лиманському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-