Родичі українських бійців можуть отримувати їх виплати, поки ті у полоні – Резніков

Родичі українських бійців можуть отримувати їх виплати, поки ті у полоні – Резніков

Відео
Укрінформ
Грошове забезпечення військовослужбовців, які опинилися у полоні, можуть виплачувати членам їхніх родин за їхнім зверненням.

Як передає Укрінформ, про це під час загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«Особливо хочу звернути увагу на виплату нашим воїнам, які опинилися у полоні. Грошове забезпечення, яке вони повинні отримувати, виплачується членам родини за їхнім зверненням», – сказав Резніков.

Він звернув увагу, що початок виплат родинам може дещо затримуватися з об’єктивної причини. Адже для того, щоб розпочались ці виплати, має бути видано відповідний наказ про службове становище військовослужбовця.

«Необхідно не тільки переконатися, що наш воїн у полоні, скажімо, побачити його на відео, треба у визначеному порядку зафіксувати цей факт, щоб надалі усе працювало як годинник», – зазначив міністр.

За словами Резнікова, фінансисти Міноборони тримають на особливому контролі виплати родинам полонених. Він також закликав родичів звертатися до міністерства у разі потреби.

Глава оборонного відомства поінформував, що у травні 2022 року Міністерство оборони перерахувало військовослужбовцям ЗСУ грошове забезпечення та додаткову винагороду за квітень сумарно на 51,5 млрд грн. У червні планується виплатити близько 64,5 млрд грн. Для порівняння, у 2021 році приблизно таку суму сплатили за цілий рік, підкреслив міністр.

Резніков також пообіцяв незабаром надати роз’яснення щодо грошового забезпечення і виплат пораненим, а також щодо виплат родинам загиблих воїнів.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Кабмін на виконання указів Президента ухвалив рішення про винагороду українським військовослужбовцям, які воюють на передовій. Так, в умовах воєнного стану військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки МОУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським виплачуватиметься додаткова винагорода в розмірі 30 тис. грн в розрахунку на місяць.

Читайте також: Розмір виплат військовим залежить від того, які завдання і де вони виконують – Резніков

Водночас військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, розмір додаткової винагороди збільшується до 100 тис. грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Сім’ям загиблих на війні військовослужбовців виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-