Із початку повномасштабного вторгнення рф в Україні зникли безвісти 1918 дітей

Із початку повномасштабного вторгнення рф в Україні зникли безвісти 1918 дітей

Укрінформ
Із початку повномасштабного вторгнення рф до Секретаріату Уповноваженого ВРУ із прав людини надійшли звернення від громадян щодо розшуку 1918 дітей.

Про це пресслужба Офісу Омбудсмана поінформувала у Телеграмі з нагоди Міжнародного дня зниклих безвісти дітей, передає Укрінформ.

“Постійні обстріли, примусова евакуація, депортація, хаотичні переміщення, втечі, викрадення – не повний перелік факторів, які є каталізаторами цього явища. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на гарячу лінію Уповноваженого звернулись 1164 особи щодо розшуку 1918 дітей. Переважно це діти з Донецької (зокрема м. Маріуполь), Київської та Харківської областей”, - зазначається у повідомленні.

У відомстві уточнили, що Україна вже 8 років потерпає від збройної агресії рф, та що в умовах війни збільшуються випадки зникнень дітей.

Наголошується, що завдання усіх органів держвлади, правоохоронних органів, служб та усіх дорослих – докласти максимум зусиль для пошуку дітей.

У відомстві заявили, що для недопущення випадків зникнення дітей велике значення мають превентивні заходи.

“Укотре звертаємо увагу батьків на підвищені ризики зникнення дитини за кордоном в період воєнного стану. Необхідно не залишати дитину саму або з малознайомими людьми, записати дитині контактні номери екстрених служб, дитина повинна пам’ятати прізвище/ім’я та адресу проживання, щоб поліція швидше знайшла батьків тощо”, - уточнюється у повідомленні.

У Офісі Омбудсмана поінформували також і щодо того, що робити, якщо зникла дитина.

Читайте також: В Охматдиті планують надавати психологічну допомогу постраждалим від війни родинам

Зокрема, спочатку потрібно звернутися на цілодобову гарячу лінію Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини - 0800-50-17-20. Уточнюється, що заяви про розшук дитини у оперативному порядку розглядаються та передаються рятувальним, медичним та іншим органам і службам відповідно до порушених у зверненні питань.

Також необхідно заявити про зникнення дитини за номером 102 до органів поліції, які розпочнуть процедуру пошуку та повернення дитини.

Уточнюється, що від небайдужості кожного з нас залежить доля дитини та найвища цінність – її життя.

Як повідомлялося, війська росії від початку повномасштабного вторгнення вбили в Україні 238 дітей, ще понад 433 дітей поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-