У віденській Альбертіні відкрилася виставка про війну в Україні

У віденській Альбертіні відкрилася виставка про війну в Україні

Фото
Укрінформ
В одній із найвідоміших світових художніх галерей "Альбертіна" у Відні відкрилася фотовиставка, на якій продемонстровані наслідки російської війни проти України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

На виставці "Жахи війни. Гоя і сучасність" продемонстровані роботи українського фотографа Михайла Палінчака, який від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну документує руйнування Батьківщини загарбниками та жахливі наслідки війни для мирного населення. Близько 40 фотографій Палінчака в експозиції співставлено з роботами іспанського художника Франсіско Гої із серії "Лихоліття війни". Таким чином, за задумом організаторів виставки, воєнні малюнки Гої початку ХІХ століття та фотографії Михайла Палінчака з війни 2022 року свідчать про "загальну жорстокість війни та страждання мирного населення".

У віденській Альбертіні відкрилася виставка про війну в Україні / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Як зазначив під час урочистого відкриття виставки постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк, роботи українського фотографа "показують правду про потворне обличчя неспровокованої та невиправданої загарбницької війни, яку веде російська федерація проти незалежної європейської держави – України".

Читайте також: Карнегі-хол у Нью-Йорку організував зірковий концерт на підтримку України

"Кожне фото Михайла Палінчака, представлене тут, кричить про людські лиха і зруйновані долі, руйнування цивільної інфраструктури та предметів культурної спадщини, заподіяні цією війною моїй країні. Мільйони людей в одну мить стали внутрішньо переміщеними особами або біженцями. Але найбільш жахливим наслідком цієї війни є кількість загиблих серед мирного населення і, зокрема, дітей. Багато з них стали жертвами воєнних злочинів і злочинів проти людства, скоєних загарбниками", - заявив Цимбалюк.

Виставка "Жахи війни. Гоя і сучасність" триватиме в "Альбертіні" до 21 серпня.

Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-