Франція і Німеччина обіцяють посилити підтримку України на всіх рівнях

Франція і Німеччина обіцяють посилити підтримку України на всіх рівнях

Укрінформ
Париж і Берлін продовжать зміцнювати відносини як провідні країни ЄС, зокрема і для підтримки України.

Про це заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна під час спільного преспідходу в Берліні з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ніхто з нас не перебуває у стані війни з росією, однак в Україні точиться війна, розпочата росією. Це означає, що ми маємо ще посилити нашу довгострокову підтримку України на всіх рівнях – фінансову, економічну, військову, гуманітарну. Ми це зробимо, ми посилимо нашу підтримку», - заявила Колонна, додавши, що це є позицією президента республіки Еммануеля Макрона.

Читайте також: Бербок сподівається на швидке узгодження шостого пакету санкцій проти рф

Дипломатка також підкреслила необхідність якнайшвидше запровадити шостий пакет санкцій, який передбачає покрокову відмову від російської нафти. Це потребує усунення останніх перешкод, зауважила міністр і висловила «відносний оптимізм» щодо результату, адже до цього часу вдавалося утримувати європейську єдність і солідарність.

Колонна торкнулась і питання європейської інтеграції України, зазначивши, що на політичному рівні президент Макрон і канцлер ФРН Олаф Шольц констатували: Україна є членом європейської родини.

«Я тут зараз хочу ще раз заявити, що ідея Європейської політичної спільноти не є альтернативою розширенню ЄС», - підкреслила дипломатка. При цьому вона додала, що набуття членства є процедурою за визначеними правилами, але «зараз треба діяти ще більш швидко та робити ще більше для деяких наших партнерів». Політичною метою ЄС є якнайшвидше зміцнити відносини з усіма європейськими сусідами, які досі не мають статусу кандидату. Таке співробітництво має переваги, зауважила Колонна.

Читайте також: Кулеба заявив, що у позиції Франції щодо України «зради» немає

«А для держави, яка була членом (ЄС), але не є таким зараз, розумно було б подумати, що ми можемо зробити разом», - заявила глава французького дипломатичного відомства.

Вона зазначила, що в Парижі та в Берліні зроблять усе можливе, щоб відповісти на сьогоднішні виклики, в тому числі щодо підтримки України у війні.

Бербок своєю чергою погодилась, що Німеччина і Франція як партнери в ЄС, НАТО та G7 спільно протистоять розв’язаній росією війні та її наслідкам. Після 24 лютого Європа «не засунула голову в пісок, а протидіє у новій реальності з усією міццю та солідарністю - жорсткими санкціями проти путінського режиму та всебічною допомогою Україні», підкреслила вона та запевнила, що Берлін і Париж будуть інтенсифікувати цю роботу.

«Війна боляче торкається всіх у Європі, але згуртовує європейців ще сильніше… Сильний ЄС – це наше страхування життя», - підкреслила Бербок.

Візит Катрін Колонна до Берліна є її першим закордонним візитом після вступу на посаду глави МЗС Французької Республіки. Вперше дипломатичні відомства двох країн одночасно очолюють жінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-