Рада ЄС збільшила обсяг військової допомоги Україні до €2 мільярдів

Рада ЄС збільшила обсяг військової допомоги Україні до €2 мільярдів

Укрінформ
Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення військової допомоги для України ще на 500 млн євро, довівши таким чином загальну суму, що виділяється для оборонних потреб України в межах Європейського фонду миру, до 2 млрд євро.

Про це повідомляється на сайті Європейської ради, передає Укрінформ.

«Історія завтрашнього дня пишеться сьогодні, на полях битв в Україні. З цими 500 млн євро ЄС виділив вже загалом 2 млрд євро на підтримку поставок військової техніки Збройним силам України з країн-членів ЄС. Ця підтримка є лише частиною європейських зусиль, щоб допомогти Україні захистити себе. ЄС та його країни-члени налаштовані продовжувати в цьому напрямку. Ми робили це з початку війни і будемо продовжувати робити це до кінця», – заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

З нового траншу 490 млн євро підуть на закупівлю військової техніки, призначеної для оборони, а 10 мільйонів євро призначені для покриття забезпечення обладнанням і засобами індивідуального захисту й аптечками, а також пальним.

Читайте також: Пентагон: Близько 20 країн оголосили про нову військову допомогу для України

Зазначається, що попередні транші допомоги на 500 млн євро були узгоджені 28 лютого, 23 березня та 13 квітня 2022 року.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни запровадили та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-