Карнегі-хол у Нью-Йорку організував зірковий концерт на підтримку України

Карнегі-хол у Нью-Йорку організував зірковий концерт на підтримку України

Фото
Укрінформ
У Нью-Йорку в Карнегі-холі в понеділок відбувся благодійний «Концерт для України», кошти з якого будуть спрямовані на гуманітарну допомогу нашій країні.

Як передає кореспондент Укрінформу, ведучим на концерті виступив всесвітньо відомий актор Річард Гір.

«Після російського вторгнення в Україну ми з болем у серці спостерігаємо за руйнуваннями, які сталися там за останні місяці. У цей кризовий час важливо пам'ятати, що є активні способи надання допомоги тим, хто страждає і піддається нападам», – сказав директор Карнегі-холу Клайв Гіллінсон.

За його словами, «дуже, дуже важливо, щоб диктатор не переміг». «Ми відчуваємо, що повинні дуже відкрито підтримувати Україну», – зазначив він.

На сцені звучали твори класичної та популярної музики, опери, джазу, а також пісні у виконанні українського хору «Думка» із Нью-Йорка.

Читайте також: У Каннах відбудеться благодійний вечір-аукціон на підтримку України - Держкіно

«Карнегі-хол пишається тим, що дає цей історичний концерт на знак солідарності з народом України, і глибоко вдячний неймовірним артистам і любителям музики, завдяки яким стала можливою ця знаменна подія», – ідеться в пресрелізі закладу.

Карнегі-хол також висловив вдячність за підтримку заходу Постійному представництву України при ООН.

Зазначається, що всі доходи від заходу, включаючи 100 відсотків від продажу квитків, підуть на підтримку Direct Relief – некомерційної організації з надання гуманітарної допомоги у медичній сфері.

На концерті, зокрема, виступили, оперні співачки Енджел Блу, Деніс Ґрейвз, Ізабель Леонард, співак Майкл Файнстайн, піаніст-віртуоз Євген Кісін, скрипалька Мідорі, скрипаль і диригент Іцхак Перлман, джазова співачка Сесіль Сальван.

Читайте також: Джонсон написав листа українським дітям

Заснована в 1948 році, гуманітарна організація Direct Relief діє більш як у 90 країнах світу, де надає допомогу у сфері охорони здоров’я постраждалим від бідності та надзвичайних ситуацій. Вона працює безпосередньо з Міністерством охорони здоров'я України, а також із численними партнерами.

Як повідомлялося, у березні в Метрополітен-опері відбувся концерт, на якому лунали гімн України та твір українського композитора Валентина Сильвестрова.

Фото: Bobby Shaw

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-