На Тернопільщині реставрують один із найстаріших замків області

На Тернопільщині реставрують один із найстаріших замків області

Фото
Укрінформ
Триває реставрація одного із найстаріших на Тернопільщині замків – Чортківського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Тернопільська облдержадміністрація у Фейсбуці.

«Замок у Чорткові тривалий час потребував зміцнення технічного стану, відновлення втрачених і пошкоджених елементів та консервації. Передбачено облаштувати мистецьку галерею, встановити музейні експозиції, присвячені історії самого замку, на замковій території діятиме туристичне арткафе, працюватимуть сувенірні магазини. Усі реставраційні роботи здійснюватимуть на основі збережених іконографічних матеріалів давньої споруди», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що для реставрації замку-пам’ятки архітектури національного значення XVII ст. виділили 17,5 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, оборонну вежу одного із найстаріших на Тернопільщині замків, що у Чорткові, відреставрували та вкрили автентичною черепицею. Спеціалісти-реставратори з Кам’янця-Подільського консультують будівельників щодо облаштування консерваційного даху площею 2 200 кв. м. Він має вберегти фортифікаційні стіни від подальшого руйнування. На основі збережених старих мап та креслень вже відтворили фрагменти зруйнованих стін, на що використали майже 3 тис. куб. м кладки з місцевого каменю-пісковику.

Читайте також: Світлина давнього дерев’яного храму презентуватиме Тернопільщину у Вікіпедії

Як відомо, 16 проєктів з оновлення різних пам’яток архітектури Тернопільщини увійшли до переліку об’єктів «Великої реставрації». Один із них вже завершено. Це – відбудова перехідного мосту та замкових стін у Збаражі.

Раніше повідомлялося, що Програма «Велика реставрація» розрахована на 2021-2023 роки. Її мета – перетворити об'єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, зробити їх туристичними «магнітами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-