Чорнобильську зону з 20 лютого закривають для туристів

Чорнобильську зону з 20 лютого закривають для туристів

Укрінформ
Чорнобильську зону відчуження з 20 лютого заборонять відвідувати з ознайомлювальною метою. Обмеження тимчасові й триватимуть місяць.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) у Фейсбуці

«У зв’язку з особливим режимом перевезення відпрацьованого ядерного палива, а також проведенням профілактичних заходів щодо реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру у рамках реалізації проєкту U4.01/18В «Модернізація системи дозиметричного контролю в зоні відчуження та моніторингу навколишнього середовища (радіаційного) на Комплексі «Вектор» та ПЗРВ «Буряківка» агентством (ДАЗВ – ред.) прийнято рішення тимчасово, з 20 лютого 2022 року до 20 березня 2022 року, призупинити відвідування території зони відчуження і відселеної частини зони безумовного (обов’язкового) відселення громадянами України, іноземцями та особами без громадянства», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відвідувати Чорнобильську зону впродовж цього часу буде дозволено тільки особам, діяльність яких пов’язана з виконанням функцій держави, а також виробничою необхідністю.

Читайте також: У Києві презентували книгу «Чорнобильський роман» ліквідатора Анатолія Демського

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запустили онлайн-платформу «Чорнобиль. Подорож», яка дає змогу здійснити віртуальну подорож зоною відчуження.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-