Як захистити дані від хакерів – поради кіберполіції

Як захистити дані від хакерів – поради кіберполіції

Список
Укрінформ
У кіберполіції порадили, як захистити свої дані від хакерів.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство внутрішніх справ повідомляє у Телеграмі.

«Хакер, перебуваючи в одній мережі з вами, може перехоплювати дані банківських карток, паролі та повідомлення. Тому надайте перевагу Інтернету від мобільного оператора перед загальнодоступною мережею Wi-Fi», - ідеться в повідомленні.

У кіберполіції радять не здійснювати банківські операції, коли підключені до публічної мережі, не використовувати мережі Wi-Fi, що просять авторизуватися за номером телефону, електронною поштою або через соцмережі: цим можуть скористатися зловмисники.

Також потрібно вимикати опцію загального доступу до файлів, заборонити виявлення свого девайса іншими користувачами мережі, вимикати опцію автоматичного підключення до відкритої мережі, використовувати VPN у разі підключення до громадської мережі Wi-Fi.

Крім того, у кіберполіції радять не реєструватися на нових ресурсах під час використання невідомої мережі, а якщо з'єднання переривається та відбувається перепідключення - не використовувати таку мережу.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада в Одесі кіберполіція викрила місцевого жителя на збуті баз персональних даних, які налічували інформацію про 42 млн іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-