Дуров пояснив, чому Telegram не блокує фейки про коронавірус

Дуров пояснив, чому Telegram не блокує фейки про коронавірус

Укрінформ
Павел Дуров заявив, що компанія Telegram не блокує пости з фейками про коронавірус, тому що цензура часто лише ускладнює боротьбу з помилковими ідеями.

Як передає Укрінформ, про це він написав на своєму офіційному Телеграм-каналі.

«За 20 років керування дискусійними платформами я помітив, що теорії змови лише посилюються кожен раз, коли їх контент видаляється модераторами. Замість того, щоби покласти край поширенню неправдивих ідей, цензура часто ускладнює боротьбу з ними», — написав Дуров.

За його словами, «поширення правди завжди буде більш ефективною стратегією, ніж застосування цензури».

На думку Дурова, користувачі мають право отримувати інформацію про коронавірус з офіційних джерел, що відображають науковий консенсус. Він зазначив, що його компанія Telegram співпрацювала з урядами 19 країн, щоби надавати користувачам месенджера останню й найактуальнішу інформацію про пандемію COVID-19.

Читайте також: У Telegram з’являться групові відеодзвінки

Як відомо, раніше Telegram оголосив про запуск програми по верифікації каналів, груп і пошукових роботів. Її мета – допомогти користувачам відрізняти достовірні джерела від фейкових новин. Також месенджер запропонував посадовцям у сфері охорони здоров’я співпрацювати, щоб інформувати користувачів про ситуацію з коронавірусом. Для цього необхідно підтвердити канал за допомогою спеціального бота, а потім зв’язатися з адміністрацією Telegram електронною поштою.

Нагадаємо, загалом у світі з початку пандемії виявлено вже 197,3 мільйона випадків коронавірсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-