Київстар підключив зв’язок 4G ще в 411 населених пунктах

Київстар підключив зв’язок 4G ще в 411 населених пунктах

Укрінформ
Національний телеком-оператор «Київстар» розширив покриття 4G мережі ще в 411 населених пунктах України, і тепер швидкісним мобільним інтернетом може користуватися вже 88,5% населення.

Про це повідомили Укрінформу в пресслужбі оператора.

«У червні 2021 року Київстар збільшив покриття 4G мережі в 411 населених пунктах України. Зокрема, це населені пункти Білашки, Городниця, Доброводи, Поташ у Черкаській області, Бородаївські хутори, Райдужне в Дніпропетровській, Новогнатівка, Новодонецьке Донецької області, Долинське, Новоукраїнка, Яковлівка в Одеській, Бранцівка, Жигайлівка, Срібровщина у Сумській, Косівська Поляна, Збини, Синяк в Закарпатській області», - йдеться у повідомленні.

За інформацією компанії, завдяки появі зв’язку 4G у цих населених пунктах ще 226 тисяч жителів України зможуть користуватися швидкісним мобільним інтернетом. Для цього Київстар активував технологію LTE900 на 171 базовій станції.

Зазначається, що в І кварталі цього року Київстар інвестував у розвиток нових технологій зв’язку понад 1 млрд грн, що дозволило суттєво збільшити територію мережі 4G. Завдяки цьому кількість абонентів, які скористалися швидкісним мобільним інтернетом, збільшилася за цей час на 24,3%. Використання мегабайтів на одного абонента зросло на 27,5%. Загалом на сьогодні зв’язком 4G у мережі Київстар користуються майже 10 мільйонів абонентів.

Читайте також: Київстар підключив до 4G ще 329 населених пунктів

У пресслужбі нагадали, що Київстар встановив в Україні понад 15 тисяч базових станцій, на яких уже активована технологія LTE (4G). Відтак 88,5 % населення України може користуватися доступом до послуг 4G у мережі оператора. Компанія продовжує будівництво мереж нового покоління, щоб до 2022 року доступ до 4G був у 90% населення.

Як повідомлялося, мобільні оператори України прискорили розвиток 4G у невеликих і труднодоступних населених пунктах завдяки перерозподілу радіочастот діапазону 900МГц. Базові станції, що працюють на цих частотах, охоплюють зв’язком більші території, що важливо для будівництва мобільних мереж у віддалених населених пунктах. Для цього Київстар добровільно поділився з іншими учасниками ринку радіочастотним спектром 900 МГц і 1800 МГц. Так інші мобільні оператори змогли сформувати суцільні смуги радіочастот, що є критичним для розвитку швидкісної мобільної передачі даних.

Нові мобільні технології дають абонентам більше можливостей для бізнесу, освіти, дистанційних медичних консультацій, доступу до адміністративних послуг тощо.

Фото: Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-