У Євросоюзі торік зареєстрували більш як мільйон електрокарів

У Євросоюзі торік зареєстрували більш як мільйон електрокарів

Укрінформ
За минулий рік у ЄС кількість зареєстрованих електромобілів зросла утричі у порівнянні з 2019-м, перевищивши мільйон автівок.

Як повідомляє Укрінформ, такі дані оприлюднила Єврокомісія.

«Головною причиною падіння на 12% викидів CO2 від нових автомобілів у 2020 році стало значне зростання частки електромобілів, яка потроїлася з 3,5% у 2019-му до 11% торік (з них 6% - повністю електричні, 5% - гібридні). Попри загальне звуження ринку у зв’язку з пандемією COVID-19, загальна кількість електромобілів у 2020 році продовжувала зростати й перевищила 1 мільйон одиниць», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що протягом минулого року в ЄС, а також в Ісландії, Норвегії та Великій Британії було зареєстровано 11,6 мільйона нових пасажирських автомобілів.

Читайте також: Volkswagen за 14 років планує повністю перейти на виробництво електрокарів у Європі

Як повідомлялося, Євросоюз на законодавчому рівні погодив мету перетворити свою економіку на кліматично нейтральну до 2050 року. При цьому досягти значного, на 55% у порівнянні з показниками 1990 року, скорочення шкідливих викидів в атмосферу планується вже до 2030 року.

З цією метою Єврокомісія розробила план дій, якій містить організаційні, інвестиційні та фіскальні стимули для ширшого впровадження «зелених» технологій та пошуку інноваційних шляхів. Він передбачає зменшення парникових ефектів, зокрема, в побутовому секторі, промисловості та енергетиці, а також у сфері транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-