Китайський корабель із астронавтами зістикувався з космічною станцією «Тяньхе»

Китайський корабель із астронавтами зістикувався з космічною станцією «Тяньхе»

Укрінформ
Китайський пілотований корабель «Шеньчжоу-12» з трьома астронавтами на борту успішно зістикувався з основним модулем космічної станції «Тяньхе».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Xinhua.

Як зазначається, космічний корабель, запущений у четвер вранці, завершив встановлення орбітального статусу після виходу на орбіту та здійснив швидке автономне зближення та стикування з переднім док-портом «Тяньхе» о 15:54 за пекінським часом.

Весь процес зайняв приблизно 6,5 годин.

Як повідомлялося, Китай в четверг вранці запустив пілотований космічний корабель "Шеньчжоу-12" з трьома космонавтами на борту. Екіпаж пробуде на орбіті три місяці, упродовж яких проведе перевірку системи життєзабезпечення й технічного обслуговування модуля.

Читайте також: Китай запустив у космос трьох астронавтів на кораблі "Шеньчжоу-12"

«Шеньчжоу-12» уперше перевозить людей. Загалом це також перша пілотована місія Китаю майже за п'ять років. Усього для будівництва космічної станції було здійснено 11 запусків, три з них – на «Шеньчжоу-12».

Упродовж трьох місяців двоє астронавтів здійснять два тривалих виходи у відкритий космос.

Місією керує Нє Хайшен, найстарший член команди та колишній льотчик-винищувач Народно-визвольної армії. Для нього це третій політ у космос.

Основний модуль космічної станції "Тяньхе" був запущений 29 квітня цього року, а вантажний космічний корабель "Тяньчжоу-2" - 29 травня цього року. 30 травня "Тяньчжоу-2" і "Тяньхе" завершили комп'ютеризоване зближення і стикування.

За повідомленням Китайської академії космічних технологій (CAST), в кінці травня "Тяньчжоу-2" доставив понад 160 посилок, включаючи провізію для космонавтів і обладнання для дослідження космосу.

Читайте також: Китайський зонд надіслав новий знімок з Марса

В кінці цього року для стикування з "Тяньхе" будуть запущені також вантажний космічний корабель "Тяньчжоу-3" і пілотований корабель "Шеньчжоу-13" з трьома космонавтами на борту. Новий екіпаж пробуде на орбіті шість місяців.

Після п'яти запусків в цьому році, в Китаї планують завершити ще шість запусків, в тому числі запуски лабораторних модулів "Веньтянь" і "Ментянь", а також запуски двох вантажних і двох пілотованих космічних кораблів, щоб у 2022 році завершити будівництво космічної станції.

Фото: Xinhua/Ju Zhenhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-