Свою цифрову грамотність тепер можна перевірити у чат-боті

Свою цифрову грамотність тепер можна перевірити у чат-боті

Укрінформ
Робоча група, до складу якої увійшли спеціалісти Мінцифри, Vodafone Україна, Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та Координатор проєктів ОБСЄ, розробили чат-бот у Teлеграмі, який проводить експрес-тестування цифрових знань, - «Цифрограм. Твоя кібергігієна».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Зазначається, що інтерактивний Teлеграм-бот дозволяє не тільки швидко перевірити рівень цифрової грамотності, але й отримати нові знання, оскільки містить роз'яснення, підготовлені фахівцями, до кожного запитання. Чат-бот також дозволяє поділитися отриманим результатом з друзями чи колегами.

Читайте також: Для популяризації українських стартапів запускають YouTube-проєкт

Перша версія чат-боту має тест на загальні знання, у якому є сім запитань із різних сфер: безпечне користування інтернетом, соціальні мережі та месенджери, перевірка правдивості інформації, мобільне шахрайство та загальний захист інформації. Розробники планують періодично додавати у чат-бот нові тести та конкурси.

Щоб розпочати тест, користувачам необхідно бути зареєстрованими в месенджері Teлеграм. Проєкт став частиною національної ініціативи «Європейський тиждень цифрової грамотності в Україні», яку проводить Мінцифри з партнерами.

Читайте також: Мінцифри у квітні планує запустити послуги автоматичної реєстрації ФОПів

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації у листопаді 2020 року запустило на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність громадян «Цифрограм».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-