OneWeb відновить запуск супутників для глобальної мережі роздачі інтернету

OneWeb відновить запуск супутників для глобальної мережі роздачі інтернету

Укрінформ
Збанкрутіла компанія OneWeb, яку врятував уряд Британії та індійська компанія Bharti Group, з грудня 2020 року відновлює запуски на орбіту своїх супутників для глобальної мережі роздачі інтернету.

Почати обслуговувати перших клієнтів обіцяють вже у 2021 році, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Після відновлення своєї роботи загалом планують здійснити 16 запусків ракет. Перший має збільшити флот OneWeb до 110 супутників.

Згідно з планом, комерційні послуги зв’язку запустять до кінця 2021 року - спочатку у Британії, на Алясці, у Північній Європі, Гренландії, Ісландії, арктичних морях та Канаді.

Читайте також: Китай планує запустити ще один супутник для реєстрації гравітаційних хвиль

Проєкт компанії передбачає виведення на орбіту 650 супутників, які повинні підтримувати зв’язок з терміналами та великими наземними станціями для роздачі інтернету.

OneWeb вже встиг вивести на орбіту 74 супутники й протестувати їхню роботу. Вони забезпечували швидкість інтернету у понад 400 мегабітів на секунду.

Читайте також: У США випробували двигуни українсько-американської космічної ракети Alpha

Нагадаємо: у березні 2020 року OneWeb оголосила про банкрутство. Від початку року компанія хотіла домовитися про нові інвестиції, але перемовини провалилися через нестабільність ринків під час пандемії коронавірусу.

Врятувати компанію погодилися уряд Британії та індійська Bharti Global Limited. Вони погодилися вкласти в OneWeb мільярд доларів. Це має дозволити продовжити роботу над мережею глобальної роздачі інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-