Американські вчені виявили схожість структури коронавірусу і ракової пухлини

Американські вчені виявили схожість структури коронавірусу і ракової пухлини

Укрінформ
Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско виявили схожість структури коронавірусу й ракової пухлини.

Про це повідомляє Financial Times.

«Вчені виявили, що вірус COVID-19 призводить до того, що в заражених клітинах зростають нерівні опуклі гілки - вкрай незвичайна структура, яка дає змогу вірусу атакувати відразу кілька клітин. Довгі нитки пробивають отвори в інших клітинах, і вірус проходить через відростки від клітини до клітини», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таке розгалуження вірусу нагадує ріст ракової пухлини. Це дозволило вченим припустити, що для лікування коронавірусу можна застосовувати ліки, що розробляються для лікування раку.

«Абсолютно логічно, що протипухлинні препарати і противірусний ефект частково збігаються», - сказав професор Неван Кроган, директор Інституту кількісних біологічних наук у Каліфорнійському університеті.

Читайте також: Для розробки ефективної вакцини проти коронавірусу потрібен понад $31 мільярд – ВООЗ

Як зазначає видання, спочатку експерименти проводилися на клітинах нирок африканських зелених мавп, заражених коронавірусом. Потім потенційні ліки були перевірені на клітинах легенів людини.

Як повідомлялося, у світі станом на 28 червня зафіксовано 10 088 576 випадків коронавірусу, з них 501 442 смертельних. Одужало 5 466 534 пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-