Міжнародна компаніїя nPerf дослідила якість мобільного зв'язку в Україні

Міжнародна компаніїя nPerf дослідила якість мобільного зв'язку в Україні

Укрінформ
Національний телекомоператор “Київстар” став лідером за якістю мобільного інтернету в Україні за 2019 рік.

Про це свідчать результати дослідження міжнародної компанії nPerf, яка провела торік близько 26 тисяч тестів якості мобільного інтернету в Україні, повідомили Укрінформу в пресслужбі Київстар.

“Міжнародна компанія nPerf здійснила у 2019 році приблизно 26 тисяч тестів якості мобільного інтернету в Україні. Згідно з висновками, найвищий результат укотре показала мережа Київстар”, - йдеться у повідомленні.

За даними дослідження, на другому місці опинився lifecell, а на третьому — Vodafone.

Цього разу в ході дослідження, яке проводилося з 1 січня по 31 грудня 2019 року, мобільна мережа Київстар набрала 56 481 бал, та обігнала найближчого конкурента майже на 6 тисяч балів. Експерти nPerf аналізували результати тестів швидкості передачі та отримання даних, стабільність роботи мобільного інтернету, завантаження вебсторінок, якість відеострімінгу тощо.

Читайте також: Київстар разом з Мінцифрою запустить онлайн-платформу з безпеки дітей в Інтернеті

Як зазначено в результатах дослідження, протягом 2019 року Київстар показував найвищу середню швидкість мобільного інтернету в Україні. Середня швидкість завантаження була майже 21 Мбіт/с, а передача даних – майже 12 Мбіт/с. Також у Київстар найвищий результат за тестами якості відеострімінгу і швидкості з’єднань у мережі 4G.

Як повідомлялося, у 2019 році інша міжнародна організація – Ookla – оприлюднила результати свого дослідження швидкості мобільного інтернету в Україні. Згідно з висновками експертів цієї компанії, мережа Київстар стабільно показувала найвищу середню швидкість мобільного інтернету протягом 2018 року та 2-3 кварталів 2019 року.

Для того, щоб швидкісний мобільний інтернет став доступним якомога більшій кількості клієнтів, Київстар активно інвестує у розвиток мережі. З 2015 року компанія інвестувала понад 25 млрд грн у 3G та 4G-зв’язок. Мережа 4G Київстар працює у 9,5 тис. міст та селищ України, де проживає 74% населення країни.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-