Українські полярники долучилися до створення

Українські полярники долучилися до створення "Енциклопедії світових біомів"

Укрінформ
Вчені Національного антарктичного наукового центру МОН стали авторами одного з розділів "Енциклопедії світових біомів", в якому розповіли про суходільні екосистеми Антарктиди.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

"Розділ про кожен з біомів писали найбільш знані фахівці, чиї дослідження є незаперечно авторитетними. Ми пишаємося, що з усієї світової наукової спільноти саме вченим НАНЦ видавці довірили опис Антарктичних суходільних біомів. Саме їхня стаття надалі буде першоджерелом інформації, з якого починатимуть свої пошуки полярні екологи з будь-якої країни. І це є найкращим визнанням того, що наша наука не «пасе задніх», а на рівних бере участь у глобальному процесі пізнання природи нашої планети", - пояснив очільник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

Читайте також: У "Борисполі" відкрили виставку про українські наукові дослідження в Антарктиді

"Енциклопедію світових біомів" в 3 томах підготувало всесвітньо відоме наукове видавництво Elsevier. Вона вийде друком у червні 2020 року, у виданні зібрана інформація про всі екосистеми найвищого рангу — біоми — на планеті Земля. Авторами розділу про суходільні екосистеми Антарктиди стали Іван Парнікоза та Ірина Козерецька.

Читайте також: Українські вчені вперше за 20 років отримають криголам для дослідження Антарктиди

Нагадаємо: біоми – це екосистеми найвищого рангу, які являють собою одночасно і цілий клас ландшафтів, і цілий сталий набір функціональних зв’язків між тваринами та рослинами (хоч види, які їх складають, можуть бути дуже різними). Прикладами біомів є, зокрема, тропічний ліс, тайга, тундра або коралові рифи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-