Twitter заблокував 6000 акаунтів у Саудівській Аравії

Twitter заблокував 6000 акаунтів у Саудівській Аравії

Укрінформ
Twitter заблокував 5929 акаунтів, зареєстрованих в Саудівській Аравії, через політичну пропаганду.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Розробники повідомили про те, що проведене ними розслідування показало причетність даних облікових записів до масштабної провладної кампанії, у рамках якої велася "скоординована діяльність" з поширення певної інформації. Згідно з опублікованими даними, багато облікових записів використовували автоматизовані програми для маскування своєї діяльності, додаючи публікації неполітичного характеру", - йдеться в повідомленні.

Twitter вдалося пов'язати здійснення скоординованої діяльності великої кількості облікових записів з маркетинговою компанією Smaat, яка займалася купівлею і управлінням акаунтами від імені своїх клієнтів. На підставі проведеного розслідування Twitter заблокувала всі акаунти компанії Smaat і деяких її керівників. Варто сказати про те, що заблоковані облікові записи були лише частиною більшої мережі з 88 000 акаунтів, які використовувалися для публікацій різного роду матеріалів, що стосуються Саудівської Аравії.

Читайте також: Facebook і Twitter видалили мережу фейкових сторінок, які "топили" за Трампа

Надалі соціальна мережа продовжить перешкоджати проведенню інформаційних кампаній, підтримуваних урядом якоїсь держави. «Ми будемо продовжувати приймати рішучі заходи проти будь-яких підтримуваних державою інформаційних кампаній, які підривають принципи і політику соціальної мережі», — йдеться в офіційній заяві Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-