Розроблені у Харкові системи управління встановлять на  французьких супутниках

Розроблені у Харкові системи управління встановлять на французьких супутниках

Фото
Укрінформ
Системи управління, розроблені на АТ FED у Харкові, працюватимуть, у тому числі, на китайських літаках і французьких супутниках.

Про це повідомляє пресслужба Харківської ОДА.

"Голова Харківської ОДА Олексій Кучер відвідав АТ FED разом з двома іноземними делегаціями: з КНР і Франції. Китайська делегація прибула на АТ FED, щоб закрити 4-річний контракт, у рамках якого харків'яни створили принципово нову систему управління авіаційними двигунами. Над розробкою спільно працювали фахівці кількох заводів і конструкторських бюро, а також вчені з НАУ ХАІ та НТУ ХПІ. Приймати роботу прибули головні конструктори 4-х підприємств з 4-х міст Китаю, а також представники державних структур країни. Результат їх повністю задовольнив", - йдеться у повідомленні.

Харківські системи працюватимуть на китайських літаках і французьких супутниках / Фото: kharkivoda.gov.ua

За словами Кучера, він дуже радий, що з харківським підприємством у інвесторів склалися такі тісні та продуктивні взаємини: "Хочу зробити цю зустріч сигнальною: в нашому регіоні для всіх інвесторів буде "зелене світло". Усі проблеми, які були пов'язані з державою, ми будемо вирішувати, тому що інвестиції - в наших інтересах".

"Ми не тільки підписали підсумковий документ про виконання роботи, а й обговорили плани на 5 - 10 років уперед. У КНР прийнята програма "2035". У ній роль авіаційній техніці відводиться дуже велика, і для всього нашого авіапрому там дуже багато можливостей для співпраці", - сказав, у свою чергу, голова правління АТ FED Віктор Попов.

За його словами, успішне виконання контракту говорить про те, що Харківська область здатна створювати конкурентоспроможний продукт: "За допомогою таких розробок наші виробники інтегруються у світові авіаційні програми".

Французькі замовники, які також відвідали АТ FED, цікавилися процесом роботи над системою охолодження для нового телекомунікаційного супутника, який розробляє Європейське космічне агентство.

"Завдання харківського ноу-хау - впоратися там, де до цього часу не справлялися традиційні методи охолодження. І зараз розробка вже показує високі технічні параметри. Якщо кінцевий продукт влаштує замовників, наші виробники зможуть брати участь у тривалій світовій виробничій програмі", - пролунало за заході.

Читайте також: Апарат ESA зробив нові знімки супутника Марса

Під час візиту на голова ОДА Кучер обговорив з головою правління АТ FED Поповим реалізацію кластерного підходу в авіабудуванні, а також підтримку, яку може надати держава.

Річ у тому, пояснив Попов, що в Україні досі немає державної програми розвитку авіаційної галузі: "Її регулярно обіцяли розробити, але до реалізації задуманого справа на державному рівні так і не дійшла".

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Президент України Володимир Зеленський відвідав у Києві виставку "Зброя та безпека", де ознайомився з продукцією ОПК, у тому числі, на стенді АТ FED. Тоді ж у ході презентації стенду керівник заводу Віктор Попов підкреслив, що галузь авіабудування повинна стати міжнародною, інтегральною, тому важливо створювати організації кластерного типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-