Опозиція закликає уряд Канади вирішити, чи допускати Huawei до розбудови 5G

Опозиція закликає уряд Канади вирішити, чи допускати Huawei до розбудови 5G

Укрінформ
Опозиційна Консервативна партія Канади закликає уряд якомога швидше ухвалити рішення щодо допуску Huawei до розбудови інфраструктури 5G в країні.

Про це йдеться у відкритому листі тіньового міністра громадської безпеки Канади П’єра Пол-Хуса на ім’я його урядового колеги Біла Блера.

“Канадці у всіх регіонах країни разом із приватним та безпековим сектором очікують, аби уряд зайняв позицію стосовно Huawei та його можливої участі у створенні канадської мережі 5G. Пишемо Вам від їх імені у сподіванні отримати відповіді”, - зазначає Пол-Хус.

Читайте також: Huawei планує надати доступ до відкритого коду власної ОС

Він наголосив, що багато союзників Канади вже закрили Huawei доступ до 5G “і їх перелік продовжує зростати”.

“Як країни G7 рішення Канади та його потенційні наслідки на відносини із міжнародними друзями й інформацію, якою ми ділимося з ними, будуть значними. Канада не може більше відкладати”, - йдеться у листі.

Пол-Хус зауважив, що уряд спершу обіцяв ухвалити остаточне рішення до парламентських виборів 21 жовтня, потім переніс його на післявиборчий період, але досі не оголосив про нього публічно.

“Канадці очікують відповіді на запитання, чому це рішення було відкладено й продовжує переноситися. Як ми вже згадали раніше, Канада — держава G7 і її уряд повинен діяти відповідно”, - підсумував він.

Читайте також: Китай застеріг Канаду від накладення санкцій через протести у Гонконгу

Уповноважені органи Канади вже тривалий час вивчають, чи варто допускати Huawei до конкурсу на створення інфраструктури 5G через побоювання, що Huawei може бути використаний Пекіном для здійснення шпигунської діяльності.

У самій компанії неодноразово наголошували, що китайська влада не має жодного впливу на прийняття рішень у Huawei.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-