В Україні створять онлайн-карту реального покриття інтернетом

В Україні створять онлайн-карту реального покриття інтернетом

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з рядом профільних асоціацій і представників міжнародних бізнес-структур для подальшої співпраці в питанні створення онлайн-карти з реальним покриттям мережі Інтернет.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив у вівторок на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні провели продуктивну зустріч з тими стейкхолдерами, які зацікавлені допомогти нам отримати швидкий результат - реальну карту покриття Інтернетом території країни. Підписали меморандум (асоціації, міжнародний бізнес, регулятор, профільні депутати)", - зазначив представник уряду.

За його словами, учасники зустрічі домовилися підготувати методологію вивчення (кейс-стаді - максимальну кількість методів) і визначити формат комунікації.

Читайте також: Уряд затвердив положення про Міністерство цифрової трансформації

"Цінний кінцевий продукт - онлайн-карта з реальним покриттям мережі, можливість подивитися ситуацію аж до населеного пункту. Звичайно ж, з можливістю дати зворотний зв'язок, чи відповідає швидкість результатами дослідження, чи ні", - наголосив Федоров.

Віцепрем'єр-міністр повідомив, що Міністерство цифрової трансформації планує протягом 3 років всі без винятку населені пункти і їх соціальні об'єкти забезпечити високошвидкісним доступом до Інтернету. Федоров упевнений, що це дуже вплине на темпи розвитку держави і бізнесу. "Доступ до мережі, до інформації - відкриває нові можливості. Я, як людина, яка закінчила факультет соціології, навіть термін такий придумав - «е-соціалізація», - наголосив він.

Представник уряду також зауважив, що збитки від відсутності інформації можуть вимірюватися мільярдами і над вирішенням цього питання варто попрацювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-