Ексінженера Google судитимуть за крадіжку технологій для Uber

Ексінженера Google судитимуть за крадіжку технологій для Uber

Укрінформ
Колишній інженер Google Ентоні Левандовські постане перед судом за звинуваченням у крадіжці та продажу комерційної таємниці — його підозрюють у передачі технологій для безпілотних авто компанії Uber.

Про це повідомляє Міністерство юстиції США.

На момент звільнення Левандовські очолював інженерну групу Google, яка займалася LIDAR — технологією отримання та обробки інформації про віддалені об'єкти за допомогою активних оптичних систем, що використовують явища відбиття світла.

За даними слідства, за декілька місяців до звільнення чоловік викрав низку файлів щодо технологій, призначених для впровадження у безпілотних машинах, зокрема схеми комп’ютерних плат, інструкції з їх встановлення, дані про тести та багато іншого.

За допомогою цих даних він створив компанію, яку в підсумку викупила Uber за 680 мільйонів доларів.

Читайте також: Google представила нову функцію на основі штучного інтелекту

В обвинувальному акті Левандовські звинувачують у 33 епізодах крадіжки та продажу комерційної таємниці. Максимальне покарання, яке може отримати інженер — 10 років в’язниці та штраф до 250 тисяч доларів. Також з нього можуть стягнути компенсацію у 18 тисяч доларів за кожен епізод, тобто на суму майже 600 тисяч доларів.

У коментарі Los Angeles Times в прокуратурі заявили, що проти Uber обвинувачення не висували, компанія всіляко допомагала розслідуванню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-